Košarkašice Radničkog rešene da poprave utisak sa premijere - iKragujevac


Vesti

Prvu utakmicu na svom parketu u novoj sezoni Prve ženske lige Srbije košarkašice Radničkog odigraće u sredu od 16.30 časova, kada će pred praznim tribinama hale „Gordana Goca Bogojević“ odmeriti snage sa ekipom beogradskog Partizana 1953.

Kragujevčanke su na startu nove prvoligaške sezone doživele težak poraz na gostovanju beogradskoj Crvenoj zvezdi. Bio je to meč koji će izabranice trenera Nenada Milovanovića što pre hteti da zaborave, uz nadu da im se jedna tako slaba partija neće ponoviti do kraja ove takmičarske sezone.

Protekla utakmica sa Crvenom zvezdom pokazala nam je da imamo još puno prostora za individualni i kolektivni napredak. Trudile smo se da pružimo što je moguće jači otpor protivniku, koji je pokazao da je ipak dosta jači od nas. Na kraju smo ubedljivo poražene, ali se nadam da smo izvukle vredne pouke iz tog susreta i da nam se sličan scenario neće ponoviti u nastavku sezone, smatra Neda Bezarević, jedna od igračica sa najdužim stažom u kragujevačkom timu.

Samo par dana nakon utakmice sa „crveno-belima“, košarkašice Radničkog očekuje duel sa košarkašicama u „crno-belim“ dresovima. Ekipa trenera Bojana Ivanovića je sezonu otvorila pobedom nad Novosadskom ŽKA (68:58), pa u grad na Lepenici stiže sa namerom da potvrdi dobar utisak sa premijere.

Partizan je u pauzi između dve sezone uspeo da produži saradnju sa nekolicinom glavnih igračica iz proteklog prvenstva, ali i da dodatno pojača konkurenciju u timu dovođenjem Branke Luković, Marine Radović Karalić, te mladih reprezentativki Sofije Olić i Marije Stojić.
Kragujevčanke i Beograđanke su već odmerile snage tokom pripremnog perioda, u meču u kome su „crno-bele“ zabeležile pobedu od preko dvadeset poena razlike (56:81).

Ipak, prijateljske i zvanične utakmice su dva potpuno različita sveta, pa se u redovima Radničkog nadaju da će u sredu uspeti da pronađu dobitnu kombinaciju za prvi trijumf u sezoni.

Vredno treniramo i nastojimo da se što bolje pripremimo za predstojeću utakmicu sa Partizanom. Znamo da se radi o jednoj odličnoj ekipi, koja nas je pobedila u pripremnom periodu, ali se nadamo da ćemo uz maksimalnu posvećenost i veliku dozu borbenosti uspeti da iznesemo utakmicu do kraja i upišemo vrednu pobedu, nada se Neda Bezarević.

Prethodne sezone Kragujevčanke su nakon tesnog poraza u Beogradu (69:75), uspele da „uzmu meru“ „crno-belim“ košarkašicama u uzvratnoj utakmici na parketu hale „Gordana Goca Bogojević“ (83:60).
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu