Promena cene grejanja u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Cena daljinskog grejanja ove zime u Kragujevcu, prema procenama stručnjaka, trebalo bi da bude korigovana, odnosno da za domaćinstva bude viša, dok bi za poslovne prostore trebalo da bude umanjena.

U Energetici kažu da se remont na 2,5 kilometra instalacija gradskog grejanja privodi kraju, kao i proširenje kapaciteta za 300 novih korisnika.

Grejna sezona u Kragujevcu zvanično počinje 15. oktobra, ali u zavisnosti od temperature u večernjim satima, koja treba da bude niža od 12 stepeni Celzijusa, može početi i kasnije.

Energetika Kragujevac je Gradskom veću podnela zahtev za korekciju cene daljinskog grejanja. U kragujevačkoj toplani smatraju da je korekcija cenovnika potrebna, jer se cene nisu menjale od 2013. godine.

Radovi na remontu instalacija u Erdogliji, Aerodromu i u samom centru grada, kao i popravka dotrajalog cevovoda i proširenje kapaciteta za potrebe novih korisnika, privode se kraju. Energenata za oko 23 hiljade korisnika u Kragujevcu ima dovoljno, tvrde u Energetici.

Energetika je počela sa punjenjem primarnih toplovoda 14. septembra, pa iz ovog preduzeća poručuju da je potrebno obratiti pažnju na podstanicu u objektu i sva, eventualna, curenja prijaviti dispečerskoj službi.

Istovremeno, upravnici zgrada treba da izvrše punjenje sekundarnih instalacija u zgradama kao i probu funkcionalnosti pumpi, koje će uključiti na početku grejne sezone, kako bi ceo sistem biospreman do oktobra.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu