Krizni štab uskoro zaseda: Postoji mogućnost da se neke mere popuste - iKragujevac


Vesti

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa sastaće se u u 8.30 sati u Palati Srbija i sagledati trenutnu epidemiološku situaciju.

Kako saznajemo, oni će danas razmotriti mogućnost da li Beogradski sajam može da počne sa radom, ali i o priduženju rada nekih ugostiteljskih objekata, a moguće je i da će se povećati broj ljudi u zatvorenom prostoru.

Štab i dalje ima dosta uputa od vlasnika ugostiteljskih objekata da se njima dozvoli da organizuju takozvane muzičke večeri, to jest muzičke manifestacije.

Izvor Telegrafa iz Štaba kaže da su male šanse da se njima to omogući, ali postoji mogućnost da se Sajmu dozvoli da radi.

- Uz dobru organizaciju i poštovanje epidemioloških mera, moguće je da se izložbe na Sajmu dobro organizuju - kaže naš izvor.

Sagledaće se i situacija u školama, kao i kako protiče nadzor među onima koji se vraćaju iz inostranstva.

U Srbiji je epidemiološka situacija stabilna ali nesigurna, dodaje, jer imamo i dalje obolevanje. Gledajući našu zemlju u odnosu na druge u okruženju, kod nas je situacija najpovoljnija, i u daleko smo boljoj situaciji od ostalih.

- Rizik i dalje postoji zbog Crne Gore, u kojoj je sve više obolelih. Vraćaju se i masovno studenti u domove, jeste napravljen dobar sistem za njihovo filtriranje, da se ne bi unela zaraze među druge studente, ali je oprez neophodan - kaže naš izvor.

Prof. dr Branislav Tidorović kazao je za RTS pre sednice da koliko je situacija povoljna kod nas govori i to što nam je Slovenija podigla rampu.

- Danas ćemo odlučivati o uslovima rada, produženju radnog vremena za neke ugostiteljske objekte... - rekao je prof. Tiodorović

Naveo je da u Srbiji imamo 7 obolelih na 100.000 stanovnika, i dodao da svaka odluka koja bude doneta biće nagrada za građane koji su se pridržavali mera.

U Srbiji je korona virus potvrđen kod 33.384 osoba od ukupno testiranih 1.115.095. Kovid 19 je odneo 747 života. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu