Do kraja godine na Deninom brdu biće završene dve lamele - iKragujevac


Vesti

Početku radova na asfaltiranju ulica na Deninom brdu, koje izvodi grad Kragujevac u okviru Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, danas je prisustvovao gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović i direktor Preduzeća za puteve, koje je izvođač radova, LJubiša Živković.

U prvoj fazi projekta prediđena je izgradnja 216 stanova, a planirano je da se u centru Šumadije za pripadnike snaga bezbednosti izgradi blizu 1000 stanova. Ukupna vrednost te investicije iznosi 33 miliona evra. Za izgradnju stanova grad Kragujevac je ustupio državi bez naknade parcelu površine oko 10 hektara, a u obavezi je da izgradi i nedostajuću infarastrukturu u cilju bolje povezanosti kompleksa sa ostatkom grada.

Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Kragujevcu imamo ogromnu investiciju. Predviđena je izgradnja ukupno devet lamela, a prema informacijama koje imamo, dve će biti gotove do kraja godine, kaže gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Gradonačelnik je istakao da se izgradnjom ovog, potpuno novog stambenog naselja, stvaraju uslovi da Kragujevac nastavi da gradi i razvija Denino brdo kao lokaciju, što kasnije podrazumeva i izgradnju komercijalnih sadržaja, škola, predškolskih ustanova, Doma zdravlja.

Ukupna vrednost infrastukturnog opremanja iznosi oko 500 miliona dinara. Do sada je izvedeno više od polovine radova na uvođenju hidrotehničke instalacije (vodovodna linija, fekalna i atmosferska kanalizacija) u vrednosti blizu 104 miliona dinara. Asfaltiranje ulice Dimitrije Ruvarca deo je 1a faze na izgradnji saobraćajne infrastrukture na Deninom brdu.

Pored ulice Dimitrija Ruvarca, prva faza obuhvata radove u ulicama Sime Markovića i Šestog puka. Pripremamo i radove za drugu fazu koja obuhvata ulice Božidara Maslarića i Dobropoljsku, gde se izvode radovi na iskopu i pripremi terena za nasipanje, rekao je Vladimir Bjelanović, odgovorni izvođač Preduzeća za puteve Kragujevac. Dinamika je u skladu sa predviđenom i očekujem da sve bude realizovano u predviđenim rokovima.

Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu grade se po najvišim standardima, a cene su daleko niže od tržišnih. Cena kvadratnog metra je 430 evra bez PDV-a. Na Deninom brdu biće izgrađeno ukupno 972 stana za pripadnike snaga bezbednosti, raspoređenih u pet stambena blokova sa ukupno devet stambenih objekata.5-26.jpg4-26.jpg3-32.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu