Tri nova slučaja zaraze koronavirusom u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Prema poslednjem izveštaju u Kragujevcu su registrovana tri nova slučaja pozitivna na koronavirus, a jedan od novootkrivenih je i član fudbalskog kluba ’’Ekonomac’’. U prethodnom danu na kororonavirus u laboratoriji ’’Kraguj’’ testirano je 255 građana.

Klub malog fudbala “Ekonomac” u Kragujevcu je označen kao klaster zaraze koronavirusom, jer je od 16 članova koji su bili na turniru u Tuzli, do sada Covid 19 potvrđen kod sedam fudbalera.

Direktor Instituta za javno zdravlje dr Dragan Vasiljević navodi da u tom fudbalskom klubu više ne bi trebalo da bude zaraženih mladića, jer je prošlo 14 dana izolacije i svim članovima koji za to vreme nisu razvili simptome, biće prekinuta izolacija.

On je dodao da se intenzivno prati i zdravstveno stanje kontakata koje su članovi tog fudbalskog kluba prijavili po povratku sa turnira u Tuzli.

U Kragujevcu je u kućnoj samoizolaciji trenutno 197 građana, dok je ova mera izrežena za ukupno 221 žitelja Šumadije. Osim u Kragujevcu, u izolaciji su još i građani Rače (10), Batočine (osam) Knića (pet) i jedan u Topoli.

Na bolničkom lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu nalazi se 14 pacijenata, od kojih su dva na respiratoru.

Od početka pandemije, koronavirus je potvrđen kod 2.542 osobe u Šumadiji, a najviše u Kragujevcu 1980.

Zbog povećanog broja kovid zaraženih građana, u Kragujevcu je od 27. juna na snazi vanredna situacija.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu