U kragujevačkim školama nema novih slučajeva korona virusa - iKragujevac


Vesti

Početkom septembra u Kragujevcu je korona virus potvrđen kod petoro učenika iz četiri škole. Pozitivan test na kovid – 19 od početka školske godine imala su dva učenika Osnovne škole „Vuk Karadžić“, po jedan učenik iz osnovnih škola „Natalija Nana Nedeljković“ i „Moma Stanojlović“, kao i jedan učenik Prve kragujevačke gimnazije. U školama se sprovode sve mere zaštite, i za sada nema novozaraženih učenika.

Ako izuzmemo startnih pet slučajeva, prema podacima kojima raspolažemo, nemamo dalje širenje korona virusa u školama, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić. Očigledno je da su roditenji zaista odgovorni, kao i stručni kadar u školama. Istakao bih i činjenicu da se u svim školama sprovode preporučene mere pojačane higijene, a škole su pod posebnim nadzorom, dodaje Dašić.

Deca kod kojih je potvrđen korona virus su pojedinačni slučajevi, tako da možemo zaključiti da je za sada situacija u školama stabilna, kaže Dašić. Veoma je važno da se sačuva zdravlje dece, kako bi školska godina mogla da se odvija na odgovarajući način, jer zaista ne možemo porediti rad od kuće sa redovnim pohađanjem nastave.

Gradonačelnik je podsetio da su pojačane kontrole i u trgovinskim, ugostiteljskim i svim objektima gde je velika fluktuacija ljudi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu