Krizni štab odlučio: Mlađi učenici u učionicama, stariji i u školi i onlajn - iKragujevac


Vesti

Učenici od prvog do četvrtog razreda u narednoj školskoj godini nastavu će pohađati u učionici u prepodnevnoj smeni, odlučio je Krizni štab.

U jednoj učionici moći će da bude najviše 15 đaka, koji će sedeti na udaljenosti od metar i po, a časovi će biti skraćeni na 30 minuta.

Odlukom Kriznog štaba, za učenike starijih razreda predviđeno je kombinovanje odlaska u školu i onlajn nastave.

Prilikom boravka u školi i nastavnici i đaci moraće da poštuju sve mere prevencije, kako bi rizik od prenošenja infekcije bio sveden na najmanju moguću meru.

Krizni štab doneo odluku da najmlađi đaci pohađaju nastavu u školi, dok će za starije uzraste biti kombinacija izvođenja nastave, saopštila je zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić-Tepavčević.

Ona je objasnila da će najmlađi đaci pohađati nastavu u školi, uz poštovanje svih mera, među kojima su i principi za smanjenje fizičke mogućnosti prenošenja virusa, a to znači maksimalno razređenje broja đaka.

Prema njenim rečima u jednoj učionici moći će da bude do 15 đaka, koji će sedeti na udaljenosti od metar i po, a biće skraćeni i časovi na 30 minuta.

Prilikom boravka u školi i nastavnici i đaci moraće da poštuju sve mere prevencije, kako bi rizik od prenošenja infekcije bio sveden na najmanju moguću meru.

Krizni štab je, kako je saopšteno, prilikom donošenja ove odluke razmotrio sve aspekte, a u narednom periodu posebno će se voditi računa o epidemiološkoj situaciji, koju će kontinuirano pratiti.

Predviđeno je i da prvi školski dan u svim školama bude posvećen prevenciji, načinu sprovođenja prevencije i značaju preventivnih mera kao novom obliku ponašanja.

Plan edukacije u vezi korona virusa razrađen je proteklih nedelja i biće objavljen u poslednjoj nedelji avgusta.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu