DESTINACIJA ZA GODIŠNJI ODMOR: Zamena za Grčku –Turska i Egipat - iKragujevac


Vesti

Ako tragate za destinacijom na kojoj ćete provesti godišnji odmor, a da to nije Grčka, pravi izbor su Turska, Egipat i Neum.

Za ove destinacije sve više se odlučuju i Kragujevčani.

Zbog nestabilne epidemiološke situacije u zemlji, putnicima iz Srbije zabranjen je ulazak u većinu država koje nude primamljive turističke aranžmane.

Iako veliki broj Kragujevčana, tradicionalno, godišnji odmor provodi na grčkim plažama, zbog aktuelne odluke da se našim državljanima zabrani ulazak u tu zemlju, mnogi od njih traže alternativu za letovanje.

Turska, Egipat, Bosna i Albanija jedine su zemlje u blizini, koje Srbima dozvoljavaju ulazak na njihovu teritoriju.

Lepa vest je i da ukoliko Kragujevčani žele da pituju u neku zemlju za koju je potreban negativan PCR test, sada to mogu da urade u toku jednog dana.

Ipak najpopularnija destinacija ovog leta je Turska, cena aranžmana za 10 dana u Kušadasiju je od 160 evra, uz autobuski prevoz.

U ponudi je i Albanija. Ova zemlja, pored toga što ima izlaz na najlepša mora – Jonsko i Jadransko, privlačna je i zbog niskih cena.

Ljudima je ova destinacija manje poznata, pa još uvek ne postoji veliko interesovanje, a agencije preporučuju najpopularnije mesto Drač.

Kao grad koji predstavlja jedini izlaz Bosne i Hercegovine na Jadran, i jedino primorsko mesto u regionu koje srpski turisti mogu bez problema da posete.

Neum je postao najtraženija destinacija ovog leta. Putnicima iz Srbije nije potreban negativan PCR test, a nema ni obavezne samoizolacije.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu