Vučić: Dve hiljade ljudi manje u bolnicama, paket pomoći privredi do sada 5,8 milijardi evra - iKragujevac


Vesti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na press konferenciji u Predsedništvu Srbija predstavio je program za dalji oporavak zemlje.

Konferenciji su prisustvovali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

U Srbiji od posledica kovid -19 preminula je 621 osoba.

Od početka epidemije u našoj zemlji potrvrđeno je 27.332 slučaja zaraze koronavirusom.

Do jutros u srpskim bolnicama hospitalizovano je 3.519 pacijenata, što je za oko 2 hiljade osoba manje nego pre deset dana, ali i da se ne treba opuštati, izjavio je predsednik Vučić i dodao da u ponedeljak počinje izgradnja Kovid bolnice u Kruševcu,kao i da će Kovid bolnica u Beogradu ostati u funkciji i moći da prima i pacijente sa drugim bolestima.

On je najavio da uskoro kreće obnova i ogromno ulaganje u četiri bolnice u Srbiji –Vranju, Pirotu, Kikindi, Ćupriji.

Za manje od godinu dana očekuje se da će biti završen Klinički centar Srbije u Beogradu, da se ubrzano nastavljaju radovi na Infektivnoj klinici KCS, ali i da se rade bolnice u Aranđelovcu, Smederevskoj Palanci, Prokuplju, Loznici.

Govoreći o pomoći privredi, Vučić je predočio da je ukupna vrednost paketa pomoći 5,8 milijardi evra, što je 12 posto BDP-a.

„Važno je da je danas u šest sati otvoren trezor, od devet sati banke prebacuju novac na privredne subjete od 155 evra, 18.000 dinara“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu