Postavljene nove klupe i obnovljena fontana u Velikom parku - iKragujevac


Vesti

Jedno od omiljenih mesta u gradu koje svakodnevno posećuju brojni Kragujevčani je Veliki park.

Od jutra do kasnih večernjih sati gradski park je pun posetilaca.

Nadležni u JKP „Šumadija“ svakodnevno održavaju ovu zelenu oazu a novina je da su u parku postavljrne nove klupe i kante za smeće a obnovljena je i fontana.

Osim toga u delu parka postavljene su sprave da igru najmlađih sa tartan podlogom.

Dečje igralište je inkluzivno jer pojedine sprave mogu koristiti deca sa posebnim potrebama.

Sinonim Velikog parka je fontana u kojoj se nalazi bronzana skulptura ,,Ranjenik“ poznatog kragujevačkog vajara Dragana Panića.

Javno komunalno preduzeće je obnovilo ovu fontanu a u saradnji sa JKP „Vodovod i kanalizacija” lavlje glave iz kojih prskaju mlaznice vode, ponovo rade.

Oko fontane se svakodnevno okuplja veliki broj mališana i njihovih roditelja, a jedan je i od omiljenih motiva za selfi fotografije mladih i turista koji posećuju Kragujevac.

Veliki park krase stoletna stabla sa bogatom krošnjom, a sa obe strane glavne aleje za šetnju na kojoj rastu mlade ukrasne sadnice listopadnog drveća nalaze se klupe.

Nedavno su u gornjem delu parka, nedaleko od košarkaškog terena, postavljene nove klupe i kante za otpatke, koje su napravili zaposleni u preduzeću „Šumadija“.

Kragujevčani koji dolaze u Veliki park smatraju da je ovo mesto najlepši deo grada.

Kako kažu park je uređen po svim standardima, a postavljanje novih klupa i novo dečje igralište upotpunili su izgled parka i ovo mesto učinili još boljim .

Imajući u vidu da najviše vremena u Velikom parku provode najmlađi Kragujevčani, nadležni u JKP „Šumadija“ deo prostora opremili su dečjim spravama za igru i zabavu.

Na igralištu je postavljena tartan podloga pa je igra mališana potpuno bezbedna.

Mogu ga koristiti i deca sa posebnim potrebama jer je opremljeno inkluzivnim spravama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu