Kragujevac izdvojio milion i po dinara za ekološke projekte - iKragujevac


Vesti

Za programe i aktivnosti koje se odnose na očuvanje, zaštitu i unapređenje životne sredine iz budžeta grada Kragujevca opredeljeno je milion i po dinara.

Novac će dobiti 15 udruženja i organizacija koje se bave ekologijom. I ove godine Grad je raspisao konkurs za ekološka udruženja koja se bave zaštitom životne sredine, a za projekte koji se odnose na očuvanje, zaštitu i unapređenje životne sredine opredeljeno je milion i po dinara.

Posebna pažnja posvećuje se podizanju svesti javnosti o značaju očuvanja životne sredine, čemu će doprineti realizacija 15 projekata čiji su nosioci udruženja i organizcije.

Projekti se odnose na edukaciju i medijsku promociju ekoloških aktivnosti.

Među onima čije će ideje biti finansirane, našli su se Udruženje Zeleni mir Srbija sa projektima pod nazivom „Korakom upoznajmo i zaštitimo našu prirodu“ i „Mali botaničari“, Klub akcijaša i volontera Kragujevca urediće zelene površine u okviru Dobrovoljnih ekoloških radnih akcija.

Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj i ove godine dobijena sredstva potrošiće za Festival ekoloških predstava, dok će Udruženje za promociju i ekološki marketing prirodnih vrednosti „Ekomar“ novac uložiti u Digitalni registar zagađivača na teritoriji grada Kragujevca.

Gljivarsko društvo Šumadija organizovaće 20 izložbu gljiva u Kragujevcu, a odred izviđača Artem realizovaće projekat pod nazivom Biodiverzitet i održivo korišćenje prirodnih resursa planine Bešnjaja.

Udruženje građana Stakleno zvono i ove godine radiće Mesečni izveštaj o stanju životne sredine u gradu Kragujevcu, Udruženje ROSA KG baviće se projektom pod nazivom „Štednja vode je ulaganje u budućnost“, a Zavičajno udruženje „Mihajlo Petrović“ radiće na Ekološkom uređenju Vlakče.

 

Izvor: rtk

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu