Posle Beograda i Novog Sada, situacija s koronom opasna u Kragujevcu. Izbegavajte okupljanja - iKragujevac


Vesti

Članovi Kriznog štaba saopštili su nove podatke u vezi sa brojem zaraženih korona virusom u Srbiji, na konferenciji koja je počela u 15 časova.

Najnovije podatke u vezi sa epidemiološkom situacijom u zemlji saopštili su direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

- U poslednja 24 časa u Srbiji je potvrđeno još 409 slučaja zaraze korona virusom. Bilo je 10 preminulih, čime je ukupan broj umrlih, od pojave prvog slučaja zaraze u Srbiji, skočio na 518. Testiranih je bilo 10.634, čime se broj ukupno testiranih popeo na 601.984, a na respiratorima se nalazi 167 osoba - saopštio je dr Gojković je na konferenciji.

Ono što ohrabruje u ovoj situaciji je činjenica da je zaustavljen nagli rast broja novoobolelih u Vojvodini, kao i u celoj Srbiji i da je stabilizovan odnos između primljenih pacijenata i otpuštenih., rečeno je na konferenciji.

Kada je broj zaraženih, po gradovima u pitanju, prema podacima iznetim na konferenciji najviše ih je u Beogradu i Novom Sadu.

- Kompleksni su Kragujevac, nešto bolja je situacija u Kraljevu, posebna pažnja se obraća na Valjevo. Imamo povećan broj obolelih u Vrnjačkoj Banji, a sve ostalo je pod relativnom kontrolom. Svuda se epidemiološka kriva zaravnila, najbitnije je da nastavimo da poštujemo mere... ono što smo uspeli da uradimo je zasluga svih građana - poručio je Gojković.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu