U Aranđelovcu obavljeno najviše pregleda od marta: Sve više pacijenata sa obostranom upalom pluća - iKragujevac


Vesti

U Aranđelovcu je u ponedeljak obavljeno 110 pregleda pacijenata sa sumnjom na korona virus, što je najveći broj pregleda od marta, a zabrinjava to što se javljaju pacijenti sa sve komplikovanijim simptomima, kao što je obostrana upala pluća, kaže direktorka Doma zdravlja Aranđelovac dr Gordana Gajović.

Ona je za lokalne medije rekla da to pokazuje da intenzitet virusa i obolelih ne pada i apelovala na građane da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite.

Navodi da je Dom zdravlja sa Covid ambulantom, prva instanca, kojoj se javljaju pacijenti sa simptomima povišene temperature, kašlja, malaksalosti, a broj pregleda govori da se intenzitet širenja virusa ne smanjuje.

Juče su lekari pregledali rekordan broj pacijenata - 110, mnoge sa obostranom upalom pluća, a tri pacijenta transportovana su u Kragujevac, gde je na hospitalnom lečenju još 18 Aranđelovčana, dok je jedan pacijent je na lečenju KBC Zvezdara.

Od ovog broja hospitalizovaih, dvoje je na odeljenju intenzivne nege.

Čekaju se rezultati za još 100 testiranih, a neki testovi moraće da se ponove.

Gajović navodi da rezultati od analiza rađenih 6. jula još uvek nisu stigli te da će zato morati da se obave ponovna uzorkovanja.

Direktorka doma zdravlja u Aranđelovcu kaže da lekari ulažu velike napore u ovako složenoj situaciji, ali da je važno i da se građani pridržavaju svih mera kako bi se dalje ograničilo širenje virusa.

Neophodno je upozorava, da se maske nose svuda, da se poštuje fizička distanca i da zabrinjava to što su na svakom koraku kafici puni, a građani ne nose maske.

- Ako sami ne budemo odgovorni nećemo moći da ograničimo širenje virusa. Broj pregleda se svakodnevno povećava i pitamo se koliko će ovakva situacija trajati i da li ćemo moći da izržimo - rekla je Gajović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu