Zamenik direktora KC Kragujevac Milisavljević: Situacija u Novom Pazaru za sada pod kontrolom - iKragujevac


Vesti

Regionalni kooridonator za Kovid pandemiju i zamenik direktora kragujevačkog Kliničkog centra, prof. dr Slobodan Milisavljević kaže za Televiziju Kragujevac da je situacija u Novom Pazaru za sada pod kontrolom i da je tome, u značajnoj meri, doprinelo to što je u novopazarskoj Opštoj bolnici primenjen način rada, protokoli i epidemioploški putevi koji važe u Kliničkom centru u Kragujevcu, koji je odavno u kovid sistemu.

Prema njegovim rečima, takav način rada se u uslovima pandemije, pokazao kao izuzetno efikasan.

Ekipa lekara iz Kragujevca koju su činili po dva anesteziologa, infektologa i medicinska tehničara sa iskustvom u radu u kovid centrima, na čelu sa prof. dr Slobodanom Milisavljevićem, pre dve nedelje otišla je u Novi Pazar, kako bi Opštu bolnicu osposobili za rad u kovid sistemu.

Regionalni koordinator za Kovid pandemiju, prof. dr Milisavljević kaže da su imali ogroman priliv pacijenata.

„Tamo smo zatekli blago haotično stanje sa nejasnim epidemiološkim putevima, nakon čega smo, uz pomoć vojske, policije i rukovodstva, Bolnicu stavili u kovid sistem.

Opšta bolnica u Novom Pazaru je cela kovid bolnica.

Kapaciteti za hospitalizaciju u Novom Pazaru nisu bili dovoljni za zbrinjavanje tolikog broja pacijenata, pa je pomogla Vojska Srbije sa trijažnim šatorima za pacijente.

Postavljeno je sedam šatora.

Svaki pacijent sa simptomima dolazi u ambulantu Doma zdravlja koja radi 24 časa, gde se nakon pregleda, radi laboratorijska analiza i testiranje.

Potom odlazi u trijažnu ambulantu, gde su lekari infektolozi i opšte medicine i pacijent se, u zavisnosti o težine kliničke slike, hospitalizuje.

Milisavljević dodaje i da su i domovi zdravlja u Tutinu i Sjenici u kovid sistemu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu