Obezbeđena sredstva za dezinfekcije zgrada - iKragujevac


Vesti

Krizni štab Kragujevca je, nakon uvođenja vanredne situacije, kao jednu od mera, u cilju sprečavanja širenja Korona virusa, uveo da se se zgrade dezinfikuju jednom dnevno.

Javno komunalno preduzeće Šumadija obezbedilo je sredstva za dezinfekciju, ali je na stanarima da se organizuju i odluče na koji način će uraditi dezinfekciju.

Nakon pogoršanja situacije sa epidemijom Korona virusa i povećenog broja obolelih, Krizni štab grada Kragujevca odlučio je da se svaka stambena zgrada na teritoriji grada dezinfikuje najmanje jednom dnevno, kako bi se sprečilo širenje virusa.

Poslednjih dana građani su upućivali veliki broj poziva Javno komunalnom preduzeću „Šumadija“ sa zahtevom za dezinfekciju.

Iz ovog preduzeća naglašavaju da u okviru svojih delatnosti ne pružaju usluge dezinfekcije, već samo obezbeđuju dezinfekciono sredstvo – natrijum hipohlorit, koje građani mogu besplatno preuzeti na deset punktova u gradu.

Od dogovora stanara na koji način će organizovati dezinfekciju ulaza, zavisi i cena koja se plaća po stambenoj jedinici.

Kako bi se pravilno izvršila dezinfekcija potrebno je dezinfekcionim sredstvom isprskati sve metalne površine u ulazima kao što su gelenderi, brave, tasteri na interfonima, predkidači za svetlo u hodnicima i postaviti ispred svakog ulaza dezobarijere

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu