U Kragujevcu saslušani napadači na Policijsku upravu - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu su u toku noći saslušane privedene osobe, koje su na protestu 8. jula kamenovale Skupštinu grada i zgradu Policijske uprave u tom gradu.

U Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu, noćas je saslušano je oko 30, uglavnom mlađih osoba, za koje se sumnja da su u noći između srede i četvrtka izazvale nerede tokom građanskog protesta i organizovale napad na Policijsku upravu i zgradu Skupštine grada.

Građanski protest u Kragujevcu, koji je održan u sredu, počeo je mirno, a završio se kamenovanjem Policijske stanice i ispaljivanjem suzavca. Nerede i sukob sa policijom izazvala je grupa od oko 50 mladića, koji su provokativno skandirali i Policiji upućivali pogrdne reči. Oni su kamenicama polupali stakla na prozorima i ubacili zapaljene baklje u policijske kancelarije.

Policija je odgovorila suzavcem i razbila demonstrante na manje grupe. Kasnije u toku noći, izgrednici su uhapšeni, ali Policija nije zvanično saopštila koliko osoba je privedeno. Portal Nova.rs, sazanje da je te noći, u policijskoj stanici medicinska pomoć ukazana za 32 osobe, kao i da su četiri policajca pregledana u Hitnoj pomoći.

Nezvanično se spominje da su među uhapšenima i osobe koje nemaju prebivalište u Kragujevcu, kao i da su svi mlađi muškarci u ranim dvadesetim godinama.

Povodom incidenta na protestima, policija je saopštila da je u neredima pričinjena značajna materijalna šteta, da je uz razbijanje prozora u napadu oštećeno šest službenih vozila i uništen kancelarisjki inventar.

Privedene osobe se sumnjiče za delo iz Krivičnog zakonika, nasilje na sportskim priredbama i javnim skupovima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu