DAŠIĆ: Svedoci smo destruktivnih aktivnosti hiliganskih grupacija - iKragujevac


Vesti

Srpska napredna stranka u Kragujevcu najoštrije je osudila sinoćni vandalizam i napad huligana na zgradu Gradske uprave kao i na Policisjku upravu u Kragujevcu.

„Iako smo mislili da je COVID 19 jedina nesreća koja je zadesila našu zemlju u ovim vremenima, ispostavilo se da nismo u pravu. Na žalost, svedoci smo destruktivnih aktivnosti pojedinih huliganskih grupacija koje su ozbiljno organizovane i spremne da ugroze bezbednost građana, policije i integritet institucija. Sada, kada se kao i ceo svet suočavamo sa pandemijom, kada se zdravstveni radnici bore da sačuvaju svaki život, kada predsednik države brani teritorijalni integritet Srbije na međunarodnom planu, bilo bi pogrešno reći da nije vreme za ovakvo divljaštvo, jer za divljaštvo nikad nije vreme“, rekao je Nikola Dašić, član Glavnog i Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i dodao da je uveren da će se Srbija izboriti sa tim.

„Kao demokratska država uvek smo negovali pravo na slobodu govora, miran protest iskazivanje mišljenja, a negovaćemo i dalje. Pravo na rušenje i vandalizam nikada! Nasilnici nisu „neki mladi ljudi“, a svakako nisu oni mladi koji su u toku vanrednog stanja pomagali starijim sugrađanima u snabdevanju. NJih niste tada mogli da zateknete u Crvenom krstu ili kako volontiraju u humanitarnim organizacijama. Ovi nasilnici, više je nego očigledno, su organizovani za rušenje institucija. Podsetiću da je ispred Narodne skupštine Srpska napredna stranka 2011. godine organizovala protest sa gotovo 100.000 ljudi, a da tada ni jedna kamenica nije poletela na pripadnike policije, niti je iko bio povređen. Ovo što se dešava u poslednja dva dana nije protest, to je terorizam“, poručio je Dašić.

Uveravamo građane da u našoj zemlji mogu slobodno i bez straha da žive, rade i privređuju. Srbija će zaštititi svoje građane i svoju imovinu jer je ozbiljna zemlja, a ne tanka grana koja se lomi preko kolena. Pozivamo sve građane da se pridržavaju mera i preporuka Kriznog štaba kako bismo zaštitili jedni druge, a da odžavaju još veću distancu od nasilnika – sa njima će se obračunati država.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu