JKP ,,Šumadija“ sprovodi intezivnu dezinfekciju ulica i autobusa javnog prevoza - iKragujevac


Vesti

Gostujući u emisiji „Mozaik “ na Radio televiziji Kragujevac rukovodilac Sektora marketinga u Javno komunalnom preduzeću „Šumadija“ Marina Arsenijević je naglasila da ovo javno komunalno preduzeće sprovodi niz mera u sprečavanju širenja epidemije koronavirusa u Kragujevcu.

Svakodnevno pranje ulica, dezinfekcije autobusa javnog gradskog prevoza, punktovi sa natrijum – hipohloritom samo su neke od mera prevencije širenja epidemije.

Autobusi kojima se skakodnevno prevozi na hiljade ljudi svkodnevno se dezinfikuju kako ne bi došlo do širenja infekcije.
Svakoga jutra pre početka vožnje i odlaska do prvog autobuskog stajališta svaki autobus se detaljno dezinfikuje a ista procedura dezinfekcije sprovodi se i nakon završetka rada .

Sva sedišta u autobusima su adekvatno obeležena, kažu u Sektoru za javni transport putnika Javnog komunalnog preduzeća „Šumadija“.

Svi filteri u klimatizovanim autobusima se redovno čiste, navela je rukovodilac Sektora marketinga JKP,, Šumadija“ Marina Arsenijević gostujući u emisiji „Mozaik“ .

Na deset punktova u gradu postavljeni su kontejneri sa rastvorom natrijum- hipohlorita , dezinfekcionog sredstva koje se koristi za tretiranje hodnika, rukohvata i metalnih površina u stambenim zgradama.

Ovo sredstvo može da se upotrebljava samo za ove namene.

Potrebno je napomenuti da nije dozvoljena upotreba natrijum – hipohlorita za dezinfekciju nameštaja, tepiha i dugih površina u stanovima.

Kako bi se obavila dezinfekcija javnih površina, ulice se svakodnevno peru u ranim jutarnjim satima i kasno uveče.

Zaposleni JKP „Šumadija“ apeluju na građane da se strogo pridržavaju propisanih mera, da nose zaštitnu opremu i poštuju propisanu fizičku distancu.

To je najbolji način da se spreči širenje epidemije i zaštiti zdravlje ljudi.

 

Izvori: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu