U Kragujevcu kazne do 60.000 dinara za ugostitelje koji ne skrate radno vreme - iKragujevac


Vesti

Shodno odluci o proglašenju vanredne situacije u gradu i uredbi Vlade o primeni mera za suzbijanje kovida 19, ugostiteljski objekti u Kragujevcu od prekjuče rade od 7 do 20 časova.

Na sajtu Grada Kragujevca je objavljeno da je za nepoštovanje ograničenja radnog vremena predviđena kazna od 60.000 dinara za privredna društva, 10.000 za odgovorno lice u privrednom društvu i 30.000 dinara za preduzetnike.

U gradskoj upravi tvrde da je kontrola rada ugostiteljskih objekata počela preksinoć, te da su ugostitelji poštovali ograničenje i u 20.00 sati zatvorili svoje objekte.

Poručuju da će kontrole biti organizovane svake večeri dok traje vanredna situacija koja je na teritoriji Kragujevca proglašena u subotu, 27. juna.

Kragujevački ugostitelji koji su, zbog mera za suzbijanje kovida 19, četiri dana protestovali ispred zgrade gradske uprave, tvrdeći da je primenom tih mera ugrožen opstanak posla kojim se bave, prekjuče su nadležnima dostavili spisak zahteva kojima se od gradske vlasti i Vlade traže subvencije zarada za zaposlene, moratorijum na kredite, smanjenje poreza i drugo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu