Sramotna krađa suncobrana ispred kovid ambulante u ATD-u - iKragujevac


Vesti

Ispred kovid ambulante u Kragujevcu u toku noći su nepoznati počinioci ukrali dva velika suncobrana, koji su od sunca štitili pacijente sa povišenom temperaturom i simptomima koronavirusa tokom višesatnog čekanja na pregled. Ovaj čin zaprepastio je zaposlene koji su jutros došli na posao.

Direktor Doma zdravlja dr Vasilije Antić, u izjavi za lokalnu Televiziju Kragujevac osudio je ovu krađu i naveo da je danas urađena hitna nabavka novih suncobrana.

“Mi smo suncobrane postavili i dobro ih zaštitili, zaheftali smo ih šrafovima baš da ne bi mogli da se odnesu. Na žalost, jutros kad smo došli, videli smo da ih nema. Nije mi jasno kako je neko mogao da ukrade suncobrane sa ovog mesta gde su bolesni ljudi. Ako je baš hteo da ukrade, što to nije uradio ispred nekog restorana, a ne ispred ambulante”, ogorčen je direktor Antić.

On je najavio da će zbog zaštite pacijenta od sunca, već sutra biti postavljeni novi suncobrani i pozvao Kragujevčane na savest da u ovim teškim vremenima imaju obzira prema ljudima koji dolaze u kovid ambulantu.

U kovid ambulantu svakodnveno na pregled dolazi preko 200 građana sa simptomima koronavirusa, koji su spas od sunca i vrućine tražili upravo ispod suncobrana. Direktor Doma zdravlja izrazio je očekivanja da će počinioci onog nedela biti otkriveni i sankcionisani, ujedno pozvao i na empatiju, toleranciju i razumevanje prema obolelima.

Krađa suncobrana ispred zdravstvene ustanove je za svaku osudu, a ovaj nehumani potez Kragujevčani su masovno kritikovali na društvenim mrežama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu