Ugostiteljski objekti u Kragujevcu zatvoreni sinoć u 20 sati - iKragujevac


Vesti

U skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije, ugostiteljski objekti u Kragujevcu zatvoreni su sinoć u 20 sati. Ograničeno radno vreme od 7 do 20 sati, samo je jedna od mera za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19, čija je primena od juče obavezna na teritoriji grada. U to su se sinoć prilikom kontrole uverili pripadnici komunalne inspekcije i komunalne milicije, kojima je poveren nadzor nad sprovođenjem te mere.

Stupanjem na snagu Uredbe o merama za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 od večeras komunalna inspekcija i komunalna milicija u skladu sa ovlašćenjima iz zakona, na šta nas je Uredba i ovlastila, počela je sa kontrolom radnog vremena ugostiteljskih objekata, rekla je Miroslava Petrović načelnik Sektora za inspekcijske poslove i komunalnu policiju. Radno vreme ugostiteljskih objekata organičeno je od 7 do 20 sati, zbog sprečavanja širenja korona virusa.

Komunalna inspekcija i komunalna milicija vršiće kontrolu svake večeri, sve dok traje vanredna situacija, koja je na predlog Kriznog štaba i Štaba za vanredne situacije, odlukom gradonačelnika Radomira Nikolića proglašena u subotu 27. juna.

Inače, kazne za nepoštovanje ove odredbe su 60 000 dinara za privredna društva, 10 000 za odgovorno lice u privrednom društvu i 30 000 dinara za preduzetnike.3-4.jpg

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu