Reciklomat – pametna mašina za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada - iKragujevac


Vesti

JKP Šumadija Kragujevac u cilju unapređenja svojih usluga nabavilo je Reciklomat – pametnu mašinu za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada (plastičnih flaša, limenki i staklene ambalaže).

Reciklomat, prvi u Srbiji ima mogućnost prepoznavanja različitih tipova otpada, njegovo prihvatanje i skladištenje, vrednuje otpad i vrši upis novčanog iznosa predate ambalaže u personalizovane i nepersonalizovane eKG kartice.

Postavljanjem mašine aktivno učestvujemo na razvoju i unapređenju usluga. Benefite od ovakvog načina reciklaže imaju ne samo korisnici javnog prevoza na teritoriji grada, već i korisnici telekomunikacionih usluga.

Na ovaj način JKP Šumadija Kragujevac, tehnološki partner APEX Solution Technology i društveno odgovorna kompanija Globaltel doo, kao sponzor priključili su se svetskom trendu reciklaže ambalažnog otpada sa ciljem da se građani motivišu i efikasnije uključe u proces sortiranja otpada.

Sistem nagrađivanja upotrebljen na prvom Reciklomatu u Kragujevcu nagrađuje svako odgovorno lice sa 7,00 RSD po unetom ambalažnom predmetu (plastična ili staklena flaša i aluminijumska limenka), a iznos od predate ambalaže se automatski upisuje putem čitača na personalizovane i nepersonalizovane eKG kartice.
Kompanija Globaltel doo, kao društveno odgovorna kompanija prepoznala je pozitivne efekte ovakvog načina sakupljanja i razvrstavanja ambalažnog otpada, pa su žiteljima Kragujevca omogućili bonus od 3 gigabajta mobilnog 4G interneta za uspešno povezivanje eKG kartice i Globaltel mobilnog broja pozivom na *340*broj eKG kartice #.

Uz potvrdu da ste uspešno povezali Globaltel i eKG karticu stiže vam 3 gigabajta mobilnog interneta.

Svaki sledeći 1,00 RSD eKG dopune od reciklaže automatski donosi novih 10 megabajta interneta, a na 100, 00 RSD dobija se 1 gigabajt.

Povezivanje ovakvog načina ostvarivanja novčanog iznosa putem reciklaže kroz tehničku podršku omogućio je partner APEX Solution Technology.

Postavljanjem jedne ovakve mašine u Kragujevcu cilj nam je da se ne samo poboljša ekološka situacija u gradu, već i da se sistemom nagrađivanja motivišu građani da na pravilan način vrše primarnu selekciju i razvrstavanje ambalažnog otpada.rec 2.jpg

rec 3.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu