Ponovljeni izbori za narodne poslanike u Kragujevcu na 11 biračkih mesta - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu je jutros u 7.00 sati otvoreno svih 11 biračkih mesta na kojima se ponavljaju izbori za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije. Na biračkim mestima broj 43 u Mesnoj zajednici Filip Kljajić, 57 u Korićanima, 60 u Bresnici, 64 u Malim Pčelicama – Novom naselju, 69 u naselju Stanovo, 81 i 83 u naselju Beloševac, broj 100 u Grošnici, 110 u Jovanovcu, 151 u Dragobraći i 159 u naselju Aerodrom pravo glasa ima 12467 građana.

U Kragujevcu se ponovljeni izbori za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije, održavaju tokom proglašene vanredne situacije zbog širenja zaraze korona virusom tako da su biračka mesta prilagođena preporučenim merama, a birački odbori opremljeni maskama, rukavicama i dezinfekcionim sredstvima.

Razlog zbog kojih se republički izbori ponavljaju na 11 biračkih mesta u Kragujevcu je taj što, objasnio je Nikola Ribarić, kordinator Radnog tela Republičke izborne komisije, je na 10 biračkih mesta u samim zapisnicima bilo matematičkih nelogičnosti dok za jedno biračko mesto nije postojao zapisnik o sprovedenim izborima za narodne poslanike Skupštine Republike Srbije.

Prvi presek izlaznosti na ponovljene republičke izbore na teritoriji grada Kragujevca biće u 12.00 a drugi u 18. 00 sati. Biračka mesta se zatvaraju u 20.00 sati.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu