Grad Kragujevac izdvojio značajna materijalna sredstva za obnovu i adaptaciju zdravstvenih objekata - iKragujevac


Vesti

O zdravlju preko 180 hiljada građana koji žive na području grada Kragujevca brine nekoliko zdravstvenih ustanova primarne zdravstvene zaštite.

Iz budžetskih sredstava lokalne samouprave novac je u predhodnom periodu izdvajan za potrebe Doma zdravlja ,Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika ,, Zastava,, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Iz gradske kase finansirano je 275 miliona dinara u oblasti zdravstvene zaštite kaže članica Gradskog veća Gordana Damnjanović i dodaje da grad Kragujevac ima brojne planove i aktivnosti u narednom periodu.

Grad Kragujevac izdvojio je značajna materjalna sredstva za obnovu i adaptaciju vremešnih ambulanti kragujevačkog Doma zdravlja koje su građene šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka i u kojima su uslovi rada bili veoma loši.

Osim toga obnovljen je vozni park a kapitalnu investiciju predstavlja nabavka savremenog rendgen aparata.

Zaostala dugovanja u predhodnom periodu predstavljala su pretnju za opstanak Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika,,Zastava“ u kome se leči preko 35 hiljada pacijenata.

Grad je preuzeo sve neizmirene obaveze i spasao sigurne propasti ovu zdravstvenu ustanovu koja danas uspešno radi.

Grad Kragujevac značajno je podržao otvaranje Centra za vantelesnu oplodnju koji radu i okviru Kliničkog centra u Kragujevcu.

Planovi lokalne samouprave u narednoj godini su ambiciozni.

Kragujevcu nedostaje opšta bolnica, biće nastavljena rekonstrukcija i adaptacija zdravstvenih objekata.

Osim toga radiće se na unapređenju i promociji zdravlja građana najavljuju čelnici grada.

 

Izvor: rtk

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu