Koronavirusom zaražene još 254 osobe, troje preminulo - iKragujevac


Vesti

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su koronavirusom zaražene još 254 osobe, a kovid 19 odneo tri života. Epidemiolozi nakon rasta broja inficiranih poslednjih dana poručuju građanima da nose zaštitne maske i drže distancu, dok ministar zdravlja ističe da je moguće uvođenje novih mera.

U poslednja 24 časa u Srbiji je testirano 4.905 ljudi, a koronavirus je potvrđen kod njih 254.

Od kovida 19 preminule si još tri osobe.

Na respiratorima je 31 pacijent.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da je Štab za vanredne situacije prosledio Vladi i Kriznom štabu predlog mera koji je izrađen od strane Instituta za javno zdravlje.

"Očekujemo da na prvoj narednoj sednici kriznog štaba za zdravlje Vlade Republike Srbije, te mere budu odobrene ili modifikovane i kao takve vraćene našem štabu za vanredne situacije, da budu sprovedene na teritoriji grada Kragujevca", naveo je Nikolić.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu do 12 sati noćas 25 Kragujevčana je novoobolelo od koronavirusa.

Time je broj zaraženih, od početka pandemije u tom gradu dostigao broj od 222 osobe, dok je u kućnoj izolaciji 271 ljudi.

Najviše pozitivnih je među mlađom populacijom od 17 do 35 godina, a žarišta prenošenja virusa su, po rečima epidemiologa proslave, veselja i druga okupljanja.

Upozorenja i preventivne mere nisu urodili plodom, i zato će prerasti u restriktivne mere.

Ono što je važilo kao preporuka, kada mere budu usvojene važiće kao naredba. To će se odnositi na rad ugostiteljskih objekata i masovna okupljanja.

Kada će početi sprovođenje novih mera odlučiće ministarstvo zdravlja.

Zdravstveni sistem u Kragujevcu je dobro organizovan i spreman da primi novoobolele.

U kovid sistemu su četiri klinike Kliničkog centra u Kragujevcu, u kojem je na lečenju 52 pacijenta iz Centralne Srbije, a na respiratorima je osmoro obolelih.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu