Otvorena sva biračka mesta u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Tačno u 7,00 sati, prema podacima Gradske izborne komisije, otvorna su sva biračka mesta na teritoriji Kragujevca. Na 168 biračkih mesta, svoje pravo glasa može da iskoristi 153 336 punoletnih građana. Na redovnim parlamentarnim izborima za 250 poslaničkih mesta nadmeće se 21 izborna lista. Na lokalnim izborima, za 87 odborničkih mesta u Skupštini grada Kragujevca, na Zbirnoj listi nalazi se 14 partija, stranaka i grupa građana sa ukupno 659 kandidata.

Prilikom glasanja građani su dužni da imaju ličnu kartu ili drugu ispravu za dokazivanje identiteta. Birač može glasati samo jedanput, a to će biti kontrolisano specijalnim sprejevima i UV lampama. Na biračkom mestu je zabranjeno korišćenje pejdžera, mobilnih telefona i drugih sredstava veza i komunikacija, a ako se u toku glasanja naruše pravila, birački odbor se raspušta, a glasanje na tom biračkom mestu se ponavlja.Za vreme izborne tišine koja, podsećaju iz Gradske izborne komisije, traje večeras do 20 sati na biračkom mestu i 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola i propagandnog materijala učesnika na izborima.

Zbog epidemije korona virusa izbori se održavaju u nešto drugačijim okolnostima. Svi članovi biračkog odbora moraju imati maske i rukavice. Za sve birače na glasačkim mestima obezbeđene su zaštitne maske.

Presek izlaznosi, na 12 oglednih biračkih mesta je u 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 i 18.00 sati.

Biračka mesta zatvaraju se večeras u 20 sati.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu