U Kragujevcu 17 novih slučajeva, u kućnoj izolaciji 143 osobe - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu i Šumadiji raste broj obolelih, a u poslednja 24 sata, na osnovu anlizia briseva urađenih u laboratoriji "Kraguj", registrovano je još 17 novih slučajeva koronavirusa, saopštio je večeras u 23 sata Institut za javno zdravlje u tom gradu.

Među novootkrivenim kovid pozitivnim građanima je devet Kragujevčana, po dve osobe su iz Tutina i Kruševca, a po jedan zaraženi je iz šumadijskih opština Aranđelovac, Rača, Topola i Batočina.

U Kliničkom centru trenutno je hospitalizovano 38 pacijenata, od kojih je 9 na respiratoru. U toku dana tri osobe su otpuštene sa lečenja.

Naglo je porastao i broj građana kojima su izrečene mere kućne samoizolacije, a u odnosu na prethodni dan, broj je gotovo utrostručen. Prema najnovijem izveštaju Institutua u kućnoj izolaciji su 143 osobe, dok ih je u petak bilo 53.

Prema najnovijim podacima, od početka pandemije koronavirusa u Šumadijskom okrugu ukupno je registrovano 155 pozitivnih pacijenata.

U Institutu za javno zdravlje apeluju na sve građane da koriste zaštitne maske i rukavice u zatvorenom prostoru, što češće dezinfikuju ruke alkoholom i da drže distancu od dva metra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu