Humanitarni paketi “Čovekoljublja“ za ugrožene porodice - iKragujevac


Vesti

U saradnji sa gradom Kragujevcem i Centrom za socijalni rad „Solidarnost“, Dobrotvorna fondacija SPC “Čovekoljublje“ obezbedilo je 390 paketa pomoći, i to za 150 porodica na teritoriji grada Kragujevca a ostali su uručeni porodicama na seoskom i prigradskom području. Reč je o humanitarnoj pomoći koju finansira Vlada Švajcarske kroz projekte fondacije “Čovekoljublje“.

Na Aerodromu ispred Bogoslovije “Sveti Jovan Zlatousti“ uručeni su danas paketi pomoći porodicama koje imaju starije članove, članove sa hroničnim bolestima i koje su u riziku od beskućništva.

Za najugroženije porodice na teritoriji grada Kragujevca u saradnji sa Centrom za socijalni rad “Solidarnost“ obezbedili smo 390 paketa pomoći u hrani i sredstvima za higijenu, kaže Marija Vranešević, predstavnica fondacije Čovekoljublje. Projekat finansira Vlada Švajcarske a namenjen je porodicama koje su u povećanom riziku od infekcije virusom Kovid 19.

Ova pomoć je blagoslovena, rekao je Episkop šumadijski Jovan, jer dolazi baš u pravo vreme i biće uručena upravo onima kojima je najpotrebnija. Osim što je materijalna, ovakva pomoć pokazaće ljudima da nisu sami i usamljeni, naročito stari, i da dobro delo u svakom čoveku treba da probudi osećaj da se u tom duhu i nastavi, rekao je on.

Pored Kragujevca paketi su obezbeđeni i za ugrožene porodice u Kraljevu, pa će ukupno 950 porodica dobiti pomoć i podršku. Pored osnovnih životnih namirnica paketi sadrže sredstva za ličnu higijenu i održavanje prostora.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu