Saopštenje Pokreta mladih Kragujevčana - iKragujevac


Vesti

Najmlađu izbornu listu na predstojećim lokalnim izborima, „Pokret mladih Kragujevčana", formirali su studenti koji su tokom epidemije koronavirusa volontirali i pomagali sugrađanima. Iako politički debitanti, potpise smo prikupili za pet dana, znatno brže od pojedinih afirmisanih stranaka u Kragujevcu.

Listu od 29 kandidata za odbornike čine mladi i uspešni ljudi, koji žele da život provedu u Kragujevcu, a veruju da imaju kvalitet kojim bi poboljšali rad lokalne samouprave. U okviru kampane „Kragujevac se budi“, Pokret promoviše politički možda neiskusne, ali pojedince čistih biografija i veruje da će pažnju birača privući upravo tim osobinama. U Pokretu smatramo da je Kragujevcu potrebno osvežene, jer ista lica političkom scenom Grada dominiraju već godinama.

„Pokret mladih Kragujevčana“ samostalno izlazi na izbore. Saradnu su nam već ponudile „velike“ stranke, i iz vlasti i iz opozicije. Odbili smo ih jer verujemo da ćemo se sami najbolje zalagati za interese svojih vršnaka. 

Cilj nam je formiranje odborničke grupe u čijem fokusu bi, osim promovisanja potreba mladih Kragujevca, bila ravnomerna raspodela budžeta svim direktnim i indirektnim korisnicima, preispitivanje kriterijuma na osnovu kojih se javne financije raspoređuju i rešavanje infrastrukturnih problema. Svoju privrženost sugradjanima, na delu smo pokazali tokom epidemije, naglašavamo da će zalaganje za socijalnu jednakost takodje biti jedna od osnovih tema kojom ćemo se baviti, ukoliko dobijemo poverenje birača. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu