DAŠIĆ O RAZVOJU CENTRA ŠUMADIJE: Grad po meri 21. veka - iKragujevac


Vesti

Kandidat SNS za prvog čoveka Kragujevca Nikola Dašić (45), kao ekonomski savetnik aktuelnog gradonačelnika, već je upoznat sa svim gradskim problemima i vizijom ubrzanog razvoja centra Šumadije. Diplomirao je na Vojnotehničkoj akademiji u Beogradu, a nakon toga radio u Ministarstvu odbrane, Agenciji za privatizaciju i kao savetnik guvernerke NBS. U stranci je od osnivanja, a političko iskustvo je stekao i kao višegodišnji član IO SNS.

Kaže da Kragujevac ima dobru osnovu da raste i ubrzano se razvija, jer ima dugu industrijsku tradiciju, a ugradu se počele da rade i kompanije sa najsavremenijom svetskom tehnologijom.

- U narednom petogodišnjem planu radićemo na velikim infrastrukturnim projektima, kao što je Gružanski koridor - kaže Dašić.

- U sklopu tog koridora gradiće se Severna obilaznica oko grada i potpuno nova saobraćajnica Kragujevac-Mrčajevci. Ove deonice će povezati grad sa koridorima 10 i 11, te aerodromom ''Lađevci''. Centar Šumadije će konačno dobiti autobusku stanicu najviše kategorije u toj klasi. Rešavamo i problem odlaganja otpada. Energetiku prebacujemo sa uglja na gas. Gradiće se novi gradski stadion ''Čika Dača'', kao i novi atletski, najverovatnije na potezu sadašnjeg Tenkodroma, a u planu je i još jedan zatvoreni bazen. 

Prema Dašićevim rečima, prethodni mandat potrošen je na dizanje Kragujevca na zdrave noge, na oporavak gradske kase i janih preduzeća. Sada su, dodaje, obezbeđeni svi preduslovi za ozbiljan investicioni ciklus. 

- Pripremili smo projekat rekonstrukcije gradske dvorane ''Šumadija'' - kaže Dašić. 

- Uskoro ćemo dobiti novu Palatu pravde i državni Data centar, kao i prvu ekološku i energetski nezavisnu javnu garažu, rekonstruisanu gradsku Tržnicu i pijacu sa podzemnim parkiralištem. Klinički centar će dobiti nove zgrade, kao i Centri izvrsnosti i Filološko-umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu.

Sce su to projekti na kojima se već radi, a paralelno sa tim kapitalnim investicijama, intezivno ćemo rešavati probleme građana. Neprihvatljivo je da Kragujevčani u 21, veku žive bez asfalta i kanalizacije. Znamo čega su građani oduvek željni i zato smatramo da je naš glavni zadatak potpuno uređenje komunalne i putne infrastrukture. Samo u prethodnih godinu dana izgrađeno je oko stotinu novih ulica, i tim tempom ćemo i nastaviti. Iz grada ćemo ispratitit sve zaostale tekovine 20. veka i deci ostaviti jedan nov, moderan Kragujevac.

POLITIČKE DEZINFORMACIJE

Bar još dvojica kandidata poluzvanično tvde da imaju podršku predsednika SNS za kandidovanje na mesto gradonačelnika Kragujevca. Kako to objašnjavate?

- Mnogi moji protivkandidati ljudima na terenu plasiraju dezinformaciju da su se navodno ''dogovorili sa predsednikom Vučićem''. To je naravno neistina! Ja ih, na neki način i razumem. Predsednik Vučić je, zahvaljujući svojim rezultatima, najcenjeniji državnik u poslednjih 30 godina, i sigurno jedan od najoozbiljnijih političara na svetskoj sceni. Ukoliko bi se okrenuli protiv njega apsolutno su svesni da za njih ne bi glasali ni članovi njihovih partijskih opcija. Kragujevčani sve ovo vrlo dobro razumeju i savršeno im je jasno da su sto sitne političke malverzacije kojima se ne dobijaju izbori. Upravo Aleksandar Vučić je predložio da ja budem prvi na listi SNS za iubore u Kragujevcu, a Gradski odbor jednoglasno potvrdio taj predlog.

 

Izvor: M.Đošović/ Večernje novosti

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu