DAŠIĆ: U našim klubovima danas igraju kragujevačka deca - iKragujevac


Vesti

Prvi na listi Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Za našu decu.“ Nikola Dašić u razgovoru sa meštanima Ilićeva, Maršića i Kormana na otvorenim sportskim terenima u ovim naseljima, podsetio je kakva je bila situacija u kragujevačkom sportu pre šest godina, a kakva je danas.

„Gotovo da nas u gradu nije dočekala nijedna mlada selekcija. Mlade dece nije bilo u sportu, klubovi su bili udruženja građana, dok je danas situacija potpuno drugačija. Danas imamo jasnu priču, da je Grad vlasnik svih klubova i zna se ko taj posao vodi i radi, nema više dogovaranja na bratskoj osnovi i nema više kupovine igrača koji imaju šipku u nozi, a za koje se zna da godinu dana neče izaći na teren“, rekao je Dašić.

On je istakao da danas svi klubovi fukncionišu na zdravim nogama sa svojim školama sporta i kragujevačkom decom, koja pored toga što treniraju u Radničkom, imaju i druge benefite.

„U našim klubovima danas igraju kragujevačka deca, ne postoji klub u gradu koji nema mlade muške i ženske selekcije. Pored toga u okviru svih klubov u Sportskom privrednom društvu Radnički danas imamo besplatne škole spora, besplatne časove jezika za svu decu koja treniraju. Imamo i besplatne pripreme za polaganje prijemnih ispita, tako da mislim da je današnji sport orijentisan ka mladima, u pravom smislu, ka Kragujevčanima“, istakao je Nikola Dašić.

Prema rečima Ivana Markovića, dugogodišnjeg košarkaškog trenera Radničkog, danas je situacija u sportu potpuno drugačija, jer se, kako kaže, kragujevačka deca vraćaju na teren.

„U odnosu na ono što je bilo, danas je mnogo bolje. Na prvom mestu imamo SPD Radnički koje se vraća na stare staze i što je najbitnije postaje pravi kragujevački brend. Vidite sada da smo rasadnik talenata, a što je važno deca se vraćaju na teren, zavređuju pažnju, i sport postaje prava Kragujevačka priča. Nadamo se da će klubovi da napreduju iz godine u godinu i da će ulaziti u viši rang. Nadam se da će SPD Radnički imati predstavnike u svakom sportu u najvišem rangu, od košarke, rukometa, odbojke i vaterpola. Takođe, čuli smo od predsednika Vučića jako lepu vest, da ćemo dobiti najmoderniji stadion u ovom delu zemlje, a i na Balkanu koji će primati 20.000 ljudi što je lepa priča za FK Radnički i za grad Kragujevac“, kazao je Marković.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu