Dejan Otašević Deša: Nasleđe kao temelj razvoja kulturno-umetničkog stvaralaštva - iKragujevac


Vesti

Bogato kulturno-istorijsko nasleđe Kragujevca nedovoljno je iskorišćeno za unapređenje kulturnog života grada, ocenjuju u Kragujevačkoj priči.

Odbornički kandidat, Dejan Otašević Deša, dugogodišnji stvaralac na polju negovanja tradicionalne kulture, kaže da su zajednički u KG PRIČI prepoznali ovaj problem.

“U gradu nema dovoljno kulturnih događaja i manifestacija. Posebno nema dovoljno onih programa koji se oslanjaju na tradiciju. Kragujevačka priča i ja kao njen deo, budući da se dugi niz godina bavim negovanjem tradicionalne kulture, spremni smo da svoje znanje i umeće usmerimo na pospešivanje razvoja kulturno-umetničkog stvaralaštva, posebno među mladima. Na taj način želimo da podržimo mlade u ostvarivanju njihovih ambicija i sposobnosti. Takođe, želimo da pokažemo da naš grad ima potencijal za nešto bogatije i novo”, kaže Otašević.

Jedan od temelja kulturnog i umetničkog stvaralaštva, smatraju u KG PRIČI, treba da bude upravo oslanjanje na tradiciju, kako bi nove generacije svoje umetničke ambicije mogle da ostvaruju, nastavljajući tako kulturni kontinuitet.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu