JEZIVO TEŠKO DETINJSTVO Sa samo 10 godina čuveni Gidra je ostao siroče: Oca su mu streljali, majku odnela teška bolest, ali tu tragičnoj priči nije kraj! - iKragujevac


Vesti

Jedan od najlegendarnijih glumaca sa ovih prostora, Dragomir Bojanić Gidra, umetnik koji je "oživeo" neke od najkultnijih likova srpskog filma i čovek koji je zasmejavao milione gledalaca u najranijem detinjstvu doživeo je veliku tragediju.

Sećanje na nju nosio je duboko u srcu iako nije dozvolio da mu ona obeleži život. Čuveni Gidra je rođen 13. juna 1933. godine u Kragujevcu, ali ni po čemu nije imao detinjstvo dostojno običnog deteta. Još u najranijoj mladosti ostao je siroče.

Njegova majka Novka umrla je od tuberkuloze dok je Gidra bio jako mali, ali to nije bio kraj tragedije za porodicu Bojanić. Kada je Gidra imao nepunih deset godina njegovog oca Jovana – Jocu, oficira srpske vojske streljali su 1943. tokom Drugog svetskog rata.

I tako je Dragomir ostao potpuno sam. U potrazi za načinom da se prehrani i što pre pronađe zanimanje od kojeg će moći da "zaradi svoj hleb" završio je srednju školu za preradu mesa, voća i povrća u rodnom gradu i nakon mature se zaposlio u fabrici konzervi "Crvena zvezda".

Naime, priča kaže da su njegove kolege zajedničkim snagama sakupile novac koji je pomogao Gidri da ode u Beograd i upiše Akademiju. "Upao" je iz prve i to u klasu čuvenog Raše Plaovića i već na prvoj godini počeo da igra u Narodnom pozorištu. A, ostalo je istorija…

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu