REŠEN VIŠEDECENIJSKI PROBLEM: U toku radovi na asfaltiranju ulica u Šumaricama - iKragujevac


Vesti

Ekipe Preduzeća za puteve Kragujevac nastavile su radove na uređenju putne infrastrukture u naselju Šumarice gde je asfaltirana ulica Dalmatinskih brigada dužine četiri kilometra. Vrednost radova, tokom kojih su utrošene 194 tone asfalta, je više od dva miliona dinara.

„Ovo je još jedna ulica u nizu koju radimo, još jedna dobra stvar za sve građane, žitelje Šumarica. Stvorili smo uslove u budžetu grada Kragujevca da možemo da radimo i ovu ulicu, kao i mnoge druge“, rekao je predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović i dodao da je to odgovorna politika lokalne administracije koju predvodi Srpska napredna stranka.

Petrašinović je podsetio da se sa asfaltiranjem puteva i ulica krenulo u julu prošle godine.

„Korona nas je zaustavila ali smo nastavili sa asfaltiranjem čim su stvorili uslovi za to. Danas smo u Šumaricama, a sutra ćemo već biti u nekoj drugoj mesnoj zajednici. Ovo je ono što je ljudima potrebno, da svi naši sugrađani imaju put i kanalizaciju. Naš fokus u narednom periodu će biti da omogućimo građanima uslove za život dostojan čoveka 21. veka“, poručio je Miroslav Petrašinović.

U kragujevačkom naselju ulica Dalmatinskih brigada je godinama bila bez asfalta, pa je prema rečima njenih žitelja bila teško prohodna posle svake veće kiše. Žitelji ovih ulica u Šumaricama kažu da je, nakon višedecenijskih obećanja, njihov problem napokon rešen.

U naselju Šumarice, prema rečima nadležnih, u planu je rekonstrukcija i asfaltiranje ulica Banjskih i Krajiških brigada, Šumaričke i ulice Sime Matavulja. Samo za asfaltiranje ulica Dalmatinskih i Krajiških brigada i Sime Matavulja, u ukupnoj dužini od 13 kilometara, biće utrošeno 1.100 tona asfalta. Vrednost radova je procenjena na više od 11 miliona dinara, a posao je poveren Preduzeću za puteve Kragujevac.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu