Predsednica Vlade RS Ana Brnabić obilazi radove na izgradnji Državnog data centra - iKragujevac


Vesti

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić će u prisustvu direktora Kancelarije za informacione tehnologije u elektronsku upravu Mihaila Jovanovića, ambasadora Republike Koreje u Srbiji Hjongčan Čoi i gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića obići radove na izgradnji Data Centra u Kragujevcu.

Povodom uspostavljanja saradnje u oblasti eUprave biće upriličena primopredaja Sporazuma o razumevanju Kancelarije za IT i eUpravu i Ministarstva unutrašnjih poslova i bezbednosti Republike Koreje.

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić tokom posete Kragujevcu danas je razgovarala sa privrednicima povodm promocije podsticaja inovacijama u Privrednoj komori.

Učesnici sastanka su i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktor regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog okruga Predrag Lučić.

Na Fakultetu inženjerskih nauka i Centru za bioinženjering predsednica Vlade sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem, rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nenadom Filipovićem i dekanom Fakulteta inženjerskih nauka Dobricom Milovanović razgovarala je o radu ove visokoškolske ustanove.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu