Štetu od nevremena prijavilo više od 150 građana - iKragujevac


Vesti

Posledice olujnog nevremena koje je zahvatilo Kragujevac, tokom kojeg je za nešto manje od dva sata palo 83 litra kiše po kvadratnom metru, još uvek se saniraju.

Ekipe javno – komunalnih preduzeća sa kompletnom mehanizacijom su na terenu od juče i pokušavaju zajedno sa građanima da saniraju štetu, crpe vodu iz poplavljenih podruma i uklanjaju tampon i kamen koji je nanat na ulice iz bočnih ulica koje nisu asfaltirane. Komunalnim preduzećima pomažu i ekipe Sektora za vanredne situacije MUP – a Republike Srbije, kolege iz Situacionog centra i pripadnici Vatrogasno spasilačke brigade.

Prema rečima Vladimira Maksimovića člana Gradskog veća za komunalne delatnosti, do sada je primljeno preko 150 prijava građana po raznim osnovama za štetu nastalu tokom jučerašnjeg nevremena. Najteže su pogođena naselja Aerodorom, tri porodice iz Bosanske ulice su evakuisane iz svojih kuća, zatim područje Uglješnice, Sušice, niži delovi grada oko Lepenice, Mala Vaga, tako da možemo da kažemo da štete ima svuda na celoj tertioriji grada.

Na osnovu procene Komisije i na osnovu prijava građana, istakao je Maksimović, proceniće se šteta koja je nastala i na osnovu obima štete možemo da kažemo da li ima uslova i za proglašenje vanredne situacije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu