Rekonstruisana ambulanta u Resniku - iKragujevac


Vesti

U prisustvu predsednika Skupštine grada Miroslava Petrašinovića, predstavnika Doma zdravlja Kragujevac i meštana, ambulanta u Resniku, posle godinu dana, ponovo je otvorena za pacijente. Sredstva za sanaciju prostora obezbedio je grad Kragujevac. Rekonstruisan je krov na objektu koji je prokišnjavao, zamenjeni podovi i opremljene ordinacije neophodnom opremom.

Ambulanta će, prema rečima Vasilija Antića, za početak raditi jednom nedeljno, četvrtkom kao i ranije. Resnik je veliko selo, ima oko hiljadu stanovnika i ako bi se svi ovde lečili, ambulanta bi u tom slučaju radila tri puta nedeljno. Ali, nije dovoljna samo ambulanta. Kako pacijenti kojima lekar propiše terapiju ne bi po lekove putovali do grada, sa Apotekrskom ustanovom Kragujevac je dogovoreno da farmaceut istog dana, najkasnije do 13 sati, pacijentima u ambulanti izda lekove. Pored toga, jednom nedeljno biće organizovane i laboratorijske analize.

Sada imamo i kadrovski potencijal, rekao je Antić, jer je Ministarstvo zdravlja odobrilo prijem šest lekara i sedam medicinskih tehničara, tako da će ambulanta sa ordinacijom opšte prakse imati stalnog lekara.

To će za meštane Resnika biti od velikog značaja, jer će imati zdravstvenu zaštitu blizu svojih kuća, a s druge strane uticati i na smenjenje gužve u gradskim ambulanatama.3-23.jpg

1-26.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu