Telefoni na koje građani mogu da prijave štetu od nevremena - iKragujevac


Vesti

Republički Hidrometeorološki zavod u današnjem saopštenju navodi, da još nije prošla trećina sezone odbrane od grada, a već je utrošeno rekordnih 4.684 rakete, što je nezapamćeno u istoriji zavoda.

Na dan 10. juna ispaljeno je preko 1.200 protivgradnih raketa sa 284 protivgradne stanice, što je rekordna količina ispaljenih raketa u jednom danu.

Tokom nevremena, delovao je Radarski centar Bešnjaja, čiji strelci su za dva i po sata ispalili preko 100 protivgradnih raketa.

Sve ekipe Uprave za vanredne situacije Sektora za vanredne situacije, Vatrogasno spasilačke brigade i gradskih komunalnih preduzeća Vodovod i Šumadija su sa kompletnom mehanizacijom, pumpama, vozilima i bagerima na terenu i rade na otklanjanju štete koja je nastala usled obimnih padavina.

Građani se za pomoć mogu obratiti Operativnom centru Uprave za vanredne situacije Sektora za vanredne situacije u Kragujevcu na broj telefona 034 1985, Vatrogasno-spasilačkoj brigadi na broj telefona 034 193 i Situacionom centru na broj telefona 034 505-800.

U selima na području Topole, nevreme je juče nanelo veliku štetu voćnjacima i usevima.

Višnja koja je sazrela za branje je propala, štete ima u vinogradima,ali i na ostalim voćnim kulturama koje su dominantne u ovom kraju poput jabuke, šljive, breskve, kajsije.

Predstavnici lokalne samouprave i komisije za procenu štete na terenu popisuju posledice grada i obilne kiše.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu