Kragujevac počinje da raste - iKragujevac


Vesti

Kragujevac mora da raste. Tvrdim da imamo osnova da nastavimo dalje, da pravimo nova radna mesta. Kakva god da je statistika, onome ko posao nema smanjen broj nezaposlenih ništa ne znači. Mi moramo da približimo svim građanima javni sektor u gradu. Moramo da obezbedimo grad u koji će ljudi dolaziti, u kome će studenti želeti da ostanu da žive u Kragujevcu i posle studija. Nema razloga da grad koji se nalazi u centru Srbije, koji ima ovakvu industrijsku tradiciju, univerzitet, koji ima ovakve ljude, ne počne konačno da raste. Da bismo to postigli, ući ćemo u svako naselje da rešavamo komunalne probleme, bez obzira ko gde glasao“ poručio je Nikola Dašić, prvi na listi Srpske napredne stranke u Kragujevcu „Aleksandar Vučić – Za našu decu.“ na skupu u naselju Beloševac, koji je posetilo više od 200 građana.

Prethodno je Nikola Dašić sa svojim timom posetio meštane Velikog Šenja, Dobrače, Ramaće i Stragara.

Predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinovć podsetio je meštane ovih šumadijskih sela da je Kragujevac danas daleko od stanja u kome ga je preuzela Srpska napredna stranka. Danas grad funkcioniše bez ikakvih finansijskih problema, u Kragujevcu se danas nikome ne duguje, nema izvršitelja da popisuju osnovna sredstva za rad školama i drugim ustanovama kojima je grad osnivač, plate ne kasne, ulaže se u infrastrukturu, realizuju se veliki državni projekti, Kragujevac ponovo postaje centar Srbije.

„Pre samo šest godina račun grada je bio u blokadi, plate su kasnile u svim javno - komunalnim preduzećima i po deset meseci, to je ono što smo zatekli. Odgovornom politikom Srpske napredne stranke danas se sve obaveze izmiruju u dan i više nema bojazni da će radnici po hodnicima štrajkovati glađu. Konačno možemo da asfaltiramo, da obnavljamo škole i vrtiće, možemo da obnavljamo naš gradski prevoz“, rekao je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović okupljenim meštanima i pozvao prisutne da 21. juna izađu na izbore i daju svoj glas i poverenje Nikoli Dašiću.

Narodni poslanik Goran Kovačević podsetio je kako su 2008. godine u Stragarima kod spomenika Tanasku Rajiću planirali da promene Srbiju. Danas se tih planova nijedan član Srpske napredne stranke ne stidi, uprkos kašnjenju tih promena u Kragujevcu. Sada kada smo stabilizovali finansije konačno imamo čime da krenemo u realizaciju tih planova i u Kragujevcu. Danas pravimo jaku i moćnu državu za svoje građane. DSC00832.JPG

DSC00936.JPG

IMG_9939.JPG

DSC00757.JPG  

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu