Zatvoreni bazen ponovo na raspolaganju Kragujevčanima - iKragujevac


Vesti

Nakon dvoipomesečne pauze prouzrokovane epidemijom virusa Covid-19, zatvoreni bazen Sportskog privrednog društva Radnički od srede, 3. juna, ponovo će biti na raspolaganju svim svojim korisnicima.

Prema rečima Gorana Markovića, pomoćnika direktora za infrastrukturu SPD Radnički, protekla pauza iskorišćena je za dodatno uređenje enterijera, a poseban akcenat stavljen je na mere dezinfekcije, kako bi se zaštitilo zdravlje kupača.

Pored dodatnih radova na svlačionicama, postavljeno je nekoliko dezobarijera, a sve u cilju zaštite zdravlja naših korisnika. Prema preporukama Ministarstva omladine i sporta, trenutno je dozvoljeno prisustvo do 100 ljudi u zatvorenom prostoru, ali postoje indicije da će se taj broj uskoro povećati. Što se tiče distance između kupača u samom bazenu, ona ne bi trebala da bude manja od 1,5 metra, napominje Marković.

Vest o otvaranju bazena najviše je obradovala članove brojnih kragujevačkih plivačkih klubova, koji će od sutra ponovo moći da se vrate treninzima. Desetak dana ranije u vodu su uskočili vaterpolisti Radničkog, koji se još uvek potajno nadaju da bi odluka o prekidu takmičarske sezone mogla da bude preinačena.

Veliki broj Kragujevčana sigurno interesuje i početak rada otvorenih bazena, koji već godinama važe za omiljenu destinaciju, naročito među našim mlađim sugrađanima. Zvaničan početak kupališne sezone na otvorenim bazenima predviđen je za 15. jul, ali će kapije omiljenog plivališta svih Kragujevčana biti otvorene već za vikend, 13. i 14. jula, kada će korišćenje bazena biti besplatno za sve posetioce.

Nažalost, situacija sa virusom Covid-19 poremetila je planove o rekonstrukciji dela otvorenih bazena, ali se njihova realizacija planira odmah po okončanju kupališne sezone.

Planirana je zamena kompletnog platoa oko bazena, što je zaista veliki poduhvat, gde bi radovi trajali više od dva meseca. Zbog situacije sa virusom Covid-19 nismo bili u mogućnosti da te radove realizujemo uoči početka kupališne sezone, tako da smo sve odgodili za septembar ili eventualno početak naredne godine, otkriva Marković.

Ono što će obradovati sve korisnike zatvorenog i otvorenog bazena jeste da cena ulaznica i za novu kupališnu sezonu ostaje ista – 200 dinara, s tim što će se za sve one koji su u jeku epidemije Covida-19 bili radno angažovani obezbediti određene povlastice.

Od kupača se očekuje da poštuju propisane mere zaštite i ponašaju se savesno i odgovorno u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u zemlji. Zatvoreni bazen (2).jpg

Zatvoreni bazen.jpg

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu