Fiat 500 i Fiat 500L zameniće jedan model - iKragujevac


Vesti

Nakon što je ranije ove godine predstavio novu generaciju modela 500 na struju, FIAT se okreće ostalim vozilima iz ove "retro" familije.

FIAT 500L se pravi u Kragujevcu još od 2012, dok je krosover 500X mlađi svega dve godine, pa treba očekivati da italijanski proizvođač uskoro donese odluku o sudbini ovih modela, odnosno o njihovim eventualnim naslednicima.

Prema najnovijim informacijama, naslednik oba vozila trebalo bi da bude samo jedan automobil, koji bi moga da ima oznaku 500XL.

Ovako nešto nagovestio je predsednik FIAT-a, Olivije Fransoa, u intervjuu za AutoExpress.

"Moramo razmišljati o sledećoj generaciji modela koji bi ima smisla u potpuno električnoj verziji i sa oblikom koji je relevantniji i savremeniji", rekao je Fransoa.

"Mislimo da je, na kraju krajeva, možda najbolje spojiti (500)X i (500)L u jedan model", smatra on.

"Ali to nije za nešto što će se destiti u bliskoj budućnosti - svakako ne do kraja ove godine", zaključio je Olivije Fransoa.

Ukoliko se ove najave realizuju, treba očekivati da budući FIAT 500XL u sebi objedini najbolje osobine oba postojeća modela.

Od 500L bi dobio komfornu, prostranu putničku kabinu, a od 500X krosover formu i karoseriju koja je izdignutija od tla.

Spekuliše se i da će 500XL donekle zadržati retro dizajn, poput onog koji ima novi električni FIAT 500, a neizbežan je neki vid elektrifikacije, bilo da je u pitanju potpuno električni ili hibridni pogon.

Vest o objedninjavanju naslednika 500L i 500X u jedan novi model stiže samo par dana nakon najave da FIAT planira da lansira kompaktni krosover koji bi bio rival modelima kao što je Nissan Qashqai.

(Srbija Danas)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu