EVO KOJI SU USLOVI: Konkurs za prijem policajaca - iKragujevac


Vesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1060 polaznika, za koje će se kompletna edukacija organizovati u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Za stručno osposobljavanje uniformisanih policijskih službenika, koji će obavljati posao policajca, planirano je 510 polaznika, dok će se za saobraćajne policajce obučavati 250 kandidata.

Za granične policajce planirano je da obuku prođe 300 polaznika.

Zainteresovani se na konkurs mogu prijaviti do 5. juna, a prilikom prijavljivanja imaju mogućnost da se izjasne za koje radno mesto žele da se stručno osposobljavaju.

Konkurs je raspisan za potrebe 27 policijskih uprava u Srbiji.

Za potrebe Pocijske uprave u Kragujevcu, poziv je objavljen za 10 polaznika za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava na teritoriji grada Kragujevca, Aranđelovca i Topole.

Prema rečima komandira policijske ispostave u Kragujevcu, kapetana policije Miloša Timotijevića, zainteresovani kandidati koji žele da prođu obuku moraju da ispunjavaju određene uslove.

Jedan od uslova je da kandidat mora da poseduje važeću vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom podnosi se policijskoj stanici na osnovu mesta prebivališta kandidata.

Zainteresovani sve uslove konkursa mogu pronaći i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs. Konkurs je otvoren do 5. juna 2020. godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu