Gradskoj izbornoj komisiji listu predala Demokratska unija Roma - iKragujevac


Vesti

Demokratska unija Roma predala je večeras u 22.20 sati Gradskoj izbornoj komisiji listu sa 29 kandidata za izbor odbornika u Skupštini grada Kragujevca na izborima koji će se održati 21. juna.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske unije Roma iz Kragujevca i nosilac liste Milan Petrović je rekao da su skupili i previše potpisa ali da je došlo do preklapanja, tako da ćemo sutra prikupiti još devet potpisa. Mi smo prva lista nacionalnih manjina u Kragujevcu i najbrojniji smo u romskoj populaciji zbog čega želimo da se borimo za unapređenje položaja Roma. Želimo da napravimo neke stvari koje će pokrenuti Rome, a ako budemo deo vlasti zajedno sa lokalnom samoupravom rešavaćemo probleme romske zajednice – pitanje infrastrukture, zapošljavanja i drugih. Namera nam je kazao je Petrović da tražimo kancelariju za inkluziju Roma, u kojoj će raditi Romi i koji će rešavati navedene probleme na teritoriji grada Kragujevca.

Gradska izborna komisija će zasedati u Zakonom propisanom roku i doneti odgovarajuću odluku na osnovu podnete dokumentacije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu