GIZ i SKGO obezbedili zaštitnu opremu za 19 gradova i opština - iKragujevac


Vesti

Zajedničkom inicijativom Nemačke razvojne saradnje i Stalne konferencije gradova i opština obezbeđena je zaštitna oprema za zaposlene u 19 lokalnih samouprava. Ukupno je obezbeđeno 3100 maski i isto toliko pari rukavica, u vrednosti od 12 690 evra. Dostava zaštitne opreme lokalnim samoupravama je počela 22. maja, dok se završetak očekuje 29. maja 2020. godine.

Imajući u vidu važnost bezbednosti na radu, kao i rizik širenja virusa u radnim kolektivima na koji je krizni štab nedavno ukazao, podrška u vidu zaštitne opreme doprinosi bezbednijem i efikasnijem radu zaposlenih. A, kako su zaposleni u gradovima i opštinama u stalnom kontaktu sa građanima i građankama, dodatna zaštitna oprema će doprineti kontinuitetu pružanja javnih usluga. Lokalne samouprave za koje je obezbeđena zaštitna oprema su: Vranje, Pirot, Niš, Medveđa, Bela Palanka, Sombor, Kruševac, Kragujevac, Čačak, Vrnjačka Banja, Nova Varoš, Loznica, Šabac, Plandište, Subotica, Sremska Mitrovica, Svilajnac, Rača i Mali Zvornik.

U cilju smanjenja rizika od infekcije korona virusom i očuvanja zdravlja kako građana, tako i zaposlenih, podsećamo da je Gradska uprava za zajedničke poslove grada Kragujevca polovinom marta omogućila elektronsku komunikaciju putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Ukoliko je neophodno da stranka dođe u Gradsku upravu, ulasci su kontrolisani. U skladu sa preprorukama i merama prevencije, na ulazu se nalazi dezobarijera, stranka mora da ima zaštitnu masku za lice, a postavljen je i dozer sa sredstvom za dezinfekciju ruku.4-11 (1).jpg

1-15 (1).jpg

2-12.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu