Jedna porodica je svojim potomstvom oživela selo u Kniću: Imaju sedmoro mališana, čekaju osmo dete - iKragujevac


Vesti

Škola "Vuk Karadzić" u selu Pretoke u opštini Knić verovatno ne bi više ni postojala da nije porodice Nedović. Oni imaju čak sedmoro dece od čega troje mlađih ide u tu školu koja ukupno broji šestoro đaka. Porodicu Nedović čine otac Saša (37), njegova sadašnja supruga Silvija (35) i deca Kristina (15), Milica (14), Aleksandar (11) Anđela (9), Nikolina (8), Dunja (7) i Lazar (2). Čekaju i osmo dete.

- Ne razumem one koji osuđuju i kažu šta će ti toliko dece. Pa pogledajte ovo bogatstvo. Znam da možda nemamo sve uslove, ali polako, daće Bog. Deci ne fali ništa, trudimo se da imaju sve što i druga deca, da idu na ekskurzije itd. Bilo je mnogo lakše dok sam imao posao, ali sam nakon privatizacije pre nekoliko godina otpušten. Ko je to mogao predvideti - pita se otac Saša.

Žive u tri prostorije u sklepanoj kućici. Neumorni Saša je dograđivao deo po deo, kad god je mogao. Pored se nalazi i stara kuća u kojoj žive deda Vitomir i baba Marina. Zajedno brinu o dvorištu za koje se vidi da je zaista sređeno cakum-pakum.

- Problem je trenutno najviše oko kuće pošto prilično skučeno živimo. Eto i tu sobu gde mi spavaju manja deca prošle godine sam dogradio. Još dok sam radio započeo sam i dogradnju još dve sobe, ali to za sada stoji - kaže Saša.

Nedoviće su posetili članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe i odlučili da pomognu, jer su ovakve porodice izuzetno bitne za opstanak lokalnih zajenica, ali i cele Srbije, jer bela kuga preti da uzme još veći danak.

- Nema mnogo porodica sa sedmoro i osmoro dece u našem narodu, tako da se za nas ne postavlja pitanje da li treba pomoći ili ne. Jedino pitanje je kako i kada - istakao je Nemanja Meljanac iz organizacije i pozvao sve dobre ljude da se uključe i u ovu akciju.nedovici-knic-1-830x0.jpg

nedovici-knic-2-830.jpg

 

Izvor: Telegraf

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu