Valentina Cmiljanović dobitnica nagrade Fondacije dr Goran Ljubijankić - iKragujevac


Vesti

Valentina Cmiljanović, master biolog – molekularni biolog sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, dobitnica je nagrade Fondacije dr Goran Ljubijankić za najbolji master rad iz oblasti molekularne biologije za 2019. godinu.

Valentina Cmiljanović je završila master studije biologija – molekularna biologija na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

Završni rad odbranila je u decembru prošle godine, pod mentorstvom doc. dr Miloša Matića.

Dobitnica je nagrade Fondacije dr Goran Ljubijankić za najbolji master rad iz oblasti molekularne biologije za 2019. godinu.

Priznanje je dodelio Upravni odbor Fondacije.

U konkurenciji za nagradu bilo je 14 master radova, a nagradu su ravnopravno podelila četiri rada.

Laboratorija za fiziologiju životinja nalazi se na Prirodno- matematičkom fakultetu i bavi se velikim brojem istraživanja u kojima uključuju i žive sisteme životinja.

Takođe je specijalizovana i za in-vitro istraživanja, koja podrazumevaju ćelijska tkiva, odnosno tkiva u kulturi.

Na sednici Fonda za mlade talente Republike usvojena je i preliminarna lista kandidata koji ispunjavaju sve uslove konkursa za stipendiranje do 950 najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika, za školsku 2019/20. godinu.

Na listi za Dositejevu stipendiju našlo se i 12-oro studenata kragujevačkog Prirodno-matematičkog fakulteta.

(RTK)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu