UZNEMIRUJUĆE SCENE: Kobilu iz Lapova su toliko tukli sekirom da rane idu do kosti - iKragujevac


Vesti

Tužne, čak i potresne fotografije mršave kobile osvanule su na Instagram profilu azila za konje Staro brdo iz Lapova, a kako kažu iz ovog udruženja, nikada i nigde nisu videli konja u tako lošem stanju.

- Ovo je najmršaviji živi konj sa kojim smo se susreli i mi i naš veterinar, a da bi stvar bila još gora, apsolutno sve na ovoj kobili je u užasnom stanju. Neuhranjena potpuno (kost i koža u bukvalnom smislu), zapuštena, puna parazita, loše potkovana, a sve to nije ništa naspram njenog glavnog problema - nekoliko dubokih i gadno inficiranih rana (dobili smo informaciju da su od posledica udarca sekirom), koje su toliko duboke da su stigle do kostiju! Deo tkiva su pojeli crvi, deo je istruleo, gnojna kesa se stvorila - navode iz azila za konje.

Kako dodaju, kobila je na samoj ivici života.

Verovatno je pitanje trenutka koliko bi njeno jadno telo izdržalo, da se nije pojavila divna Ana Bojić, iako i sama u teškoj finansijskoj situaciji, koja nije mogla da okrene glavu i koja je kobilu otkupila i smestila u azil.

- Sada se mi ovde borimo za nju i dajemo sve od sebe da uspe da preživi. Svakodnevne terapije, ispiranja rana dva puta na dan, kvalitetna ishrana i maksimalna nega. Njoj je sve nedostajalo, čak i običan ljudski dodir koji joj ne nanosi bol, a na koji reaguje sa iznenađenjem u očima - navode iz Starog brda.

Kažu i da su troškovi prevoza, prva tura lekova, hirurških zahvata, čišćenja i svega što je bilo potrebno da veterinar sanira rane, napravili dugove više od 50.000 dinara.

- A tek smo na početku. Svaka pomoć njoj je života vredna. Molimo vas da pomognete, koliko možete, da zajedno damo sve od sebe da preživi. Ona nije imala gde, nije imala nikog ko bi stao u njenu odbranu, ko bi je sačuvao od brutalnog udarca, od izgladnjivanja, od nebrige. Bila je potpuno sama. Sada ima nas. Učinimo sve što možemo da živi - apeluju iz azila.

Broj računa: 150-25986-71

Primalac: Udruženje Staro brdo, Lapovo

PostNet: 064/1818607 , Violeta Jović

PayPal: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

mrsava-kobila-830x0.jpg

 

rane-kobila-830x0.jpgIzvor: Telegraf

mrsav-konj-830x0.jpg1589873079308-kobila-azil-830x0.jpg

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu