PREKINUT NIZ OD TRI NEDELJE BEZ NOVOZARAŽENIH: U Kragujevcu 1 novi slučaj COVID 19 - iKragujevac


Vesti

Danas do 12 sati, od pristiglih, završenih rezultata uzorkovanih briseva, 1 je bio pozitivan na korona virus. U pitanju je osoba iz Kragujevca, saopštio je u nedelju, 17. maja, Institut za javno zdravlje Kragujevac.

U pitanju je prvi novi slučaj zaraze korona virusom, nakon pune tri sedmice tokom kojih nije bilo novozaraženih u Kragujevcu.

Time se, na teritoriji Šumadijskog okruga, broj zaraženih korona virusom od početka epidemije popeo na 94 osobe - 69 u Kragujevcu, 15 u Aranđelovcu, 5 u Rači, 3 u Topoli i 2 u Batočini. Ukupno 18 dana u gradu na Lepenici nije bilo novih slučajeva zaraze.

U Kućnoj izolaciji na dan 17. maj nalazi se 226 osoba.

U Kliničkom centru Kragujevac na lečenju su 34 pacijenta, od kojih su 2 na respiratoru. Iz Kliničkog centra Kragujevac otpušteno je do sada ukupno 169 pacijenata lečenih od Covid-19. Od tog broja 70 su iz Šumadijskog okruga – iz Kragujevca 48, iz Aranđelovca 14, zatim 2 iz Batočine, 4 iz Rače i 2 iz Topole.

Od početka epidemije Kragujevački Institut za javno zdravlje poslao je na testiranje na prisustvo korona virusa uzorke uzete od ukupno 4.478 osoba.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu