Ivan iz Topole udomio 22 psa, a biće ih još - iKragujevac


Vesti

Parolu "udomi, ne kupuj" Ivan Nikolić (41) izgleda da je oziljno shvatio, jer je ovaj meštanin sela Zagorica kod Topole, do sada dom napravio i na sigurno sklonio čak 22 psa. U njegovom dvorištu žive rasni terijeri, rotvajleri, haski i nemački vučijaci. Deo komšija se njegovom hobiju divi, a drugi deo misli da nije normalan.

- Kad neko prođe pored mog imanja, lavež koji se čuje zaista je neverovatan. Svi psi su vezani, svaki dan ih izvodim u šetnju, a redovno nam dolazi i veterinar. Pošto su većina mojih ljubimaca rasni psi, trudim se da ih kvalitetno hranim, u klanici uzimam iznutrice i tako im spremam hranu. Briga o tako velikom broju kućnih ljubimaca, iziskuje mnogo vremena, ali ljubav prema ovim životinjama nema cenu - rekao je Ivan.

Sve je počelo sasvim slučajno, pre dve godine, kad njegov prijatelj nije mogao više da vodi računa o svom psu i poklonio ga Zoranu. Posle te prve ženke rota, u Zagoricu je stigao jedan haski i polako se ova vest širila dalje, pa ja pasa bilo sve više.

- Preko prijatelja uvek sam čuo za ljude koji ne mogu da se više brinu o svom psu a ne žele da ga bace i ja se ponudim, uzmem i dovedem kod sebe. Većina prokomentariše "Šta će mu toliki psi", ali ljudi koji se odluče da udome psa kod mene pohvale moj trud i angažovanje. Najvažnije je da tako veliki psi, uglavnom rasni, ne lutaju po ulici ili selu, jer mogu nekoga da povrede. Bolje da se smeste na jedno mesto i da o njima neko brine - kaže ovaj ljubitelj životinja.

Trudi se da im obzbedi dobre uslove za život, imao je nekoliko kućica od svojih ranijih ljubimaca, a za preostale članove napravio je improvizovane objekte.

U Zoranovom srcu, ali i dvorištu još uvek ima mesta, tako da očekuje da mu ovih dana stigne i novo pojačanje - mladi staford.psi 1.jpg

 

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu