Nastavak izbornih radnji u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Posle ukidanja vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije koronavirusa, u skladu sa aktima, odlukom i zakonom o izmenama dopuna Zakona o lokalnim izborima koje donela republička skupština, Gradska izborna komisija, na sednici održanoj 11. maja, donela je Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji i zaključak o usklađivanju akata izbornih radnji koje će se događati do izbora zakazanih za 21. jun, rekao je Vukoje Radovanović, predsednik GIK Kragujevac.

Što se tiče nastavka izbornih radnji zbog zabrane okupljanja pridržavaćemo se preporuka Kriznog štaba. GIK će doneti jedan od ključnih akata – Rokovnik o narednim izbornim radnjama koji će sadržati precizan redosled kada će i koja radnja u skladu sa propisima biti održana. To se naročito odnosi na predaju izbornih lista kada dolazi veliki broj ljudi, pripadnika političke stranke ali ovim dokumentom dolasci će biti redukovani i u skladu sa novonastalom situacijom, objasnio je Radovanović.

Gradska izborna komisija, na sednici održanoj 16. marta 2020. godine donela je rešenje o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za odbornike Skupštine grada Kragujevca i do tada je proglasila 8 izbornih lista, podsetio je predsednik GIK Kragujevac.

Pored notara, javnih beležnika političkim strankama će biti omogućeno da potpise overavaju i u Gradskoj upravi kako bi se omogućilo potencijalnim predlagačima izbornih lista da potpise overe u što kraćem roku i pod jednakim i ravnopravnim uslovima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu